Kuvien lisääminen artikkeliin

Digikameralla otettujen kuvien pienentäminen etukäteen

Blogissa on rajallisesti tallennustilaa, joten digikameralla otetut useiden megatavujen kokoiset kuvat kannattaa ehdottomasti pienentää etukäteen. Pienennettävien kuvien järkevä koko on enintään 1000 x 1000 pikseliä. Valokuvat kannattaa tallentaa .jpg -tiedostomuodossa.

Kuvia voi pienentää myös monella muulla ohjelmalla: esim. nettiselaimessa toimivalla Pixlr -verkkosovelluksella tai ilmaisella GIMP -ohjelmalla.

Kuvan lisääminen artikkeliin

Artikkeliin voidaan lisätä kuvia painamalla Lisää media–painiketta.

Lisää media

Kuvia voidaan lisätä blogin artikkeleihin ja sivuille.

1) Kuva voidaan ladata omalta koneelta blogiin TAI
2) Jos kuva on jo julkaistuna verkossa, se voidaan linkittää ulkopuolisesta verkko-osoitteesta.

Ne kuvat jotka on jo ladattu blogiin löytyvät mediakirjastosta.

lisaa_media2

Kuvat voi tuoda pudottamalla ne tiedostoalueelle hiirellä raahaamalla tai painamalla Valitse tiedostot -painiketta.

kuva_mediakirjastossa