Blogin lisäosat

Alfresco Embed Shortcode
Videon upottaminen Koppa-aineistopankista.

Black Studio TinyMCE Widget
Tämän lisäosan avulla blogiin voidaan upottaa html-koodia esim. sivuvalikkoon.

Google Analytics for WordPress
Laajemmat tilastot blogin käytöstä Google Analyticsin avulla.

Julkinen blogi / salattu blogi (Private Only ja Private Only, Disable Feed)

Blogipalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti julkisten blogien ja pienten verkkosivustojen toteuttamiseen opetuskäyttöön ja opetuksen projekteille. Myös kirjautumisen taakse suojattuja blogeja on mahdollista toteuttaa, mutta tällöinkin blogiin tallennettuihin tiedostoihin on mahdollista päästä käsiksi tiedostojen suoralla osoitteella.

Salattua blogia voivat lukea vain käyttäjät, jotka on lisätty salatun blogin käyttäjiksi. Jos halutaan antaa käyttäjälle oikeus ainoastaan lukea salattua blogia, mutta ei kirjoittaa blogiin, käyttäjälle on annettava rooliksi Tilaaja.

Blogin voi salata valitsemalla Lisäosat -> Private Only ja Lisäosat -> Private Only, Disable Feed -lisäosat. Aktivoi lisäosat napsauttamalla lisäosien alla olevaa Ota käyttöön -linkkiä.

lisaosat

Vastaavasti salatun blogin voi tehdä julkiseksi ottamalla edellä mainitut lisäosat pois käytöstä.

Linkit sosiaalisen median palveluihin (Sociable)

sociable-esim

Blogiin voi lisätä linkitykset yleisimpiin sosiaalisen media palveluihin (esim. Facebook ja Twitter) valitsemalla Lisäosat -> Sociable ja napsauttamalla Ota käyttöön -linkkiä.

Voit muuttaa lisäosan asetuksia valitsemalla Select Sociable Plugin -> Sociable Options.

sociable

Huomioi ainakin seuraavat asetukset:

• Tagline: Kirjoita teksti linkkien yhteyteen, esim. Jaa muillekin!
  • Icons to Include: Lisättävistä palveluista Facebook ja Twitter ovat käytetyimmät ja riittävät useimmissa tapauksissa.
  • Locations: Usein kannattaa valita myös Home page ja Blog page, jolloin sosiaalisen median linkitykset näkyvät kaikilla sivuilla

Optional Profile Email
Kun tämä lisäosa on päällä, WordPress ei vaadi käyttäjältä sähköpostiosoitetta profiilitietoihin.

Be Sociable, Share!